Veiligheidssystemen: beveiliging en surveillance

14 april 2017
 Categorieën: Elektriciens, Blog

Delen

Beveiligingssystemen

We kennen allemaal bewakers die 's nachts gebouwen controleren en inbrekers buiten houden. Ook kennen we camera's die de boel in de gaten houden en de beveiliging die werkt met een code en een alarm dat afgaat wanneer iemand binnenkomt. Maar welke beveiligingssystemen zijn er nog meer? 


3 systemen

Eigenlijk zijn camera's, alarmsystemen en toegangscontrole toch wel de drie belangrijkste beveiligingssystemen. De camera wordt door bewoners meer gebruikt, vooral op villa's en huizen met een groot stuk land. Alarmsystemen zijn overal te vinden, ook in bejaardenwoningen en overheidsgebouwen.  Een alarmsysteem kan vandaag de dag draadloos geïnstalleerd worden, wat de installatie snel en eenvoudig maakt. Bij een alarmsysteem, zoals bij een theater, wordt het alarm ingesteld door middel van een code. Binnen een korte tijd moet de deur dan gesloten worden, want binnen die tijd zal het alarm actief worden. Wanneer het alarm actief wordt zal hij alarm slaan wanneer een inbreker naar binnen valt, maar stoppen wanneer de code wordt ingetoetst. Model GATE-03, eTIGER S3b Sim SECUAL, Elro HA68S zijn onder meer op dit moment op de markt. Het goedkoopste alarmsysteem zal ongeveer 20 euro kosten, oplopend tot 2 tot 3 honderd euro.  Een toegangscontrole zegt het eigenlijk al: hij controleert wie er binnen komt, door middel van een code. Zo kunnen deuren en ramen op die manier beveiligd worden en hoeft dit volgens verschillende beveiligheids bedrijven niet meer met een hele sleutelbos (voor elk raam en deur). Zo kun je nu ook een toegangscontrole instellen voor al uw ruimtes, op één apparaat. Dit is ideaal voor kantoren en bedrijven, hoe groot de onderneming ook is. 


Camera's 

Camera's hangen meer op straat en in bussen, maar ook mensen thuis hangen meer camera's op bij bijvoorbeeld hun oprit. Camera's zijn snel boven de 100 euro, oplopend tot boven de 1000 euro. Camera's zijn er ook in draadloos Full HD, nachtzicht en een goede bescherming tegen water en slagen. Je kunt ze ongezien ophangen omdat ze klein zijn en vaak in de kleur zwart of wit (of een combinatie van). Draadloze camera's worden bekabeld door stroomleidingen in uw huis en hebben zo een betere kwaliteit beeld dan camera's die beelden door de lucht versturen. Ook zijn er bekabelde camera's en een recorder. Met deze recorder kun je van een afstand meekijken en de beelden opnemen. Mocht er ingebroken zijn, dan kun je beelden opsturen naar de politie als bewijs. Deze recorders zijn ook al gauw 2 honderd tot 5 honderd euro, maar horen wel bij een camera.

Benieuwd naar een (online) speciaalzaak die beveiligingssystemen (o.a. tegen inbraak) biedt? Kijk dan eens op Cees Boer bv gevestigd in Haarlem.